Schedule a Visit

Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

Call us:
1-800-123-4567

Send an email:
monica.wayne@example.com

TESTLER

WISC-4

Wisc-4 zeka testi 6–16 yaş grubuna yönelik uygulanan bir zeka testidir. Wisc-r testinin 1980’li yıllarda geliştirilmiş olmasına kıyasla oldukça yeni, Türkiye’deki norm çalışmaları 2016 yılında tamamlanmış ülkemizdeki en kapsamlı ve en güvenilir zeka testi testidir.
Bu test bireysel olarak uygulanır. Dünya üzerinde kullanılan geçerliliği ve güvenirliği kanıtlanmış en yaygın uygulamadır. Zeka seviyesini(IQ) belirlememizde ve gerekli yönlendirmeleri yapmamızda yardımcı olur.

Test Hangi Yetenekleri Ölçer?

Test dört ana bölümden oluşmaktadır:

  1. Sözel kavrama (5 ayrı alt testten oluşur): Akıl yürütme, kavrama, kavram oluşturma, sözel bilgi ve sözel ifade yeteneği kullanılır. Her görev, işitsel uyaranı anlama, uzun süreli bellekte sözel olarak kodlanmış bilgiye ulaşma, tepkileri sözel olarak ifade etme yeteneği gerektirir. Sözel bilgi yanı sıra öğrenilmiş, bilgi ve yetenekleri yansıtan kristalize akıl yürütmeyi temsil eder. Lisan ve kültür yeterliliğini, okul başarısını yordar.
  2. Algısal akıl yürütme (4 ayrı alt testten oluşur): Akıcı ve algısal akıl yürütme ve algısal organizasyonu ölçer. Her görev, görsel algı ve organizasyon, görsel olarak sunulan sözsüz materyali kullanarak akıl yürütme, idare etmeye-yönetmeye ilişkin işlevlerde kullanılan yetenekleri gerektirir.
  3. Çalışma belleği (3 ayrı alt testten oluşur): Kısa süreli işitsel bellek, dikkat, konsantrasyon, çalışma belleğini ölçer. Her görev, seçme ve izleme dikkati, zihinsel manipülasyon, yetenekleri gerektirir.
  4. İşlemleme hızı (3 ayrı alt testten oluşur): Zihinsel işlemleme hızı, harf-motor işlemleme hızını ölçer. Her görev, görsel algı ve organizasyon, görsel tarama, dikkatin yetkin kontrolü, gayretin sürdürülmesi, hız gibi çoklu motor tepkilerin verimli üretimini gerektirir.

Moxo Dikkat Testi

Neden Moxo Dikkat Performans Testi Yaptırmalıyım?
Moxo Dikkat Performans Testi Nedir ve Ne İşe Yarar?

MOXO dikkat performans testi 6 yaş ve üzeri kişiler için geliştirilmiş ADHD-DEHB Dikkat Eksikliği Hiperaktivite tanısına yardımcı olan , bilgisayar üzerinden yapılan görsel ve işitsel çeldiricilerin –dikkat dağıtıcıların- kullanılarak kişinin dikkat performansını ölçen bir testtir . Doğru tanı koymada yardımcıdır ve güvenilirliği % 90‘dır.

Moxo Dikkat Performans Testi Ne Kadar Sürede Yapılmaktadır?

Test çocuklarda yaklaşık 15 dakika , yetişkinlerde 18 dakika sürmektedir.

Bilgisayar Üzerinden Yapılan Testlerin Avantajları Nelerdir?
  1. OBJEKTİFLİK : Objektif ve matematiksel-sayısal- bir sonuç vermesi bu testin en büyük avantajıdır. Öğretmen veya ebeveynin duygularından etkilenilmemektedir.
  2. ÖLÇÜLEBİLİRLİK VE DOĞRULUK : Kişinin dikkatini ölçmede bilgisayarlı testler soru cevap şeklinde yapılan testlere göre daha somut ve doğru sonuç vermektedir.
  3. DOĞRUDAN DEĞERLENDİRİLEBİLME : Test öncesi kişinin herhangi bir ilaca veya test hazırlığına ihtiyacı yoktur.
  4. HIZLI SONUÇ : Test sonlanır sonlanmaz “online” hızlı sonuç alınır.
Moxo Dikkat Performans Testi Kimlere Uygulanırsa Faydalı Olabilir?

Çocuklarda;

* İstemesine ve çaba göstermesine rağmen derslerde başarılı olamayan
* Küçüklükten beri hep hareketli olan, sık yaralanmaya ve kaybolmaya maruz kalan
* Sınavlarda ve dünlük hayatta zamanlama problemi yaşayan (evden hep en geç çıkan, sınavlarda soruları tamamlamayı yetiştiremeyen…)
* Ödevlerini hep son ana bırakan, programlı çalışamayan, işleri sıraya koyamayan
* Olaylara ve kişilere ani ve gereğinden fazla tepki veren
* Öğretmen veya anne/baba tarafından sakin –hipoaktif- olmasına rağmen dikkatini toplayamayan veya devam ettiremeyen
Yetişkinlerde;
* Normalden daha sık ev, iş, sevgili-eş değiştiren kişiler
* Çabuk unutan, toplantılarda, derslerde dikkatini toplayamayan
* Sık trafik kazası yapan
* İş hayatında zekasından beklenen performansı gösteremeyen
* Yoğun dikkat gerektiren işlerde çalışanlar; pilot, iş makinesi operatörü, borsa ve banka çalışanı

Türkiye’de Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Görülme Oranları

Türkiye’de 7-12 yaş aralığındaki yani ilkokul çağındaki çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) görülme oranı %7 ile %12 arasında.

Çocuklarda belirtiler doğumdan önce, anne karnında bile başlayabiliyor. Anneler bu durumu genelde, ‘Daha karnımdayken bile çok hareketliydi’ türünde yorumlarla açıklıyor. Ancak temelde sorunların asıl olarak ortaya çıkması ilk olarak okul tecrübesiyle başlıyor. İlkokul çağının başlamasıyla birlikte bu sorunu yaşayan çocuklarda öğrenme, zamanlama, dürtüsellik ve dikkat bozukluğu görülmeye başlıyor.

Tedavi Edilmeyen Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Ergenlik ve Yetişkinlikte de Sorun Yaratıyor

Küçük yaşlarda farkedilmeyen ya da farkedilse de tedavi sürecine girilmeyen sorunlar ergenlik ve yetişkinlikte de devam ediyor. Derslerde başarısızlık, düzensizlik, yaramazlık, bağımlılığa eğilimli olma, problemler dolayısıyla sık okul değiştirme, ilerleyen yaşlarda sıkça iş ve partner değiştirme gibi problemlerle yüzleşilebiliyor.

Erken Tanının Önemi

DEHB, organik bağlantıları kanıtlanmış biyokimyasal bir rahatsızlık. Bu nedenle tanı ve tedavisi büyük önem taşıyor. Erken yaşta tanı konması ve tedaviye başlanması ile çok büyük yol alınabiliniyor ve kişinin hayatı değişebiliyor.
Ergenlik ve yetişkinlik döneminde de tanı ve tedavi büyük oranda iyileşme sağlıyor.

Kurumumuzda Moxo Dikkat Testi yaptıracağınız 6-9 yaş arası çocuklara bir oyun terapisi seansına ücret alınmamaktadır.

WhatsApp